Evenementen voor scheidsrechters

Er vinden jaarlijks een aantal evenementen speciaal voor scheidsrechters plaats. Zo is er de Young Umpire Challenge (YUC) en bijvoorbeeld de ‘Week van de Scheidsrechter’. Je vindt hier meer informatie over deze evenementen.

Week van de Scheidsrechter

“Hé scheids, bedankt!” Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd. Week in week uit staan scheidsrechters op het veld zodat spelers lekker hun wedstrijden kunnen spelen. Daar mogen we de scheidsrechters best weleens voor bedanken. De KNHB doet daarom jaarlijks mee aan de Week van de Scheidsrechter. Deze vindt dit jaar plaats van 6-14 oktober 2018.

Spelregelcafés

Speciaal tijdens de Week van de Scheidsrechter zetten we onze scheidsrechters in het zonnetje! In het hele land organiseren we samen met de verenigingen in september en oktober op zo’n 60 locaties spelregelcafés. Een mooie en leerzame aftrap van het seizoen, gegeven door een top-bondsscheidsrechter, die je niet wilt missen!

Ben je clubscheidsrechter, trainer/coach of ben je op een andere manier geïnteresseerd en wil je deze avond meemaken? We nodigen je graag uit voor een spelregelcafé op jouw vereniging of in de buurt! Aanmelden kan via dit formulier.

Op de vereniging

Daarnaast roepen wij alle hockeyverenigingen op om mee te doen aan deze week door extra aandacht aan hun scheidsrechters te besteden. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Jouw scheidsrechters uit te nodigen voor één van de spelregelcafés bij jou in de buurt.
  • De scheidsrechters op jouw vereniging een warm welkom te geven: door zelf gebakken cupcakes, taart of koekjes aan te bieden of door de kleedkamer/ontvangsttafel te versieren.
  • Vraag teams en/of trainers/coaches om hun scheidsrechters op een speciale manier te bedanken: door het vormen van een erehaag bij de ontvangst op het veld of het geven van een bloem.

We zijn benieuwd naar jullie initiatieven! Laat ons weten hoe jullie je scheidsrechters in het zonnetje zetten via #scheidsbedankt.

In de downloads zijn twee bestanden van onderstaande banner toegevoegd die door verenigingen te gebruiken zijn.

Downloads

Young Umpire Challenge (YUC)

Zaterdag 23 juni 2018 organiseren we hét event voor jonge clubscheidsrechters (14-18 jaar): de Young Umpire Challenge!

Een dag vol leerzame en inspirerende workshops om jou als talentvolle clubscheidsrechter een stap verder te helpen. Sommige deelnemers krijgen daarnaast de kans een wedstrijd te fluiten tijdens D-Day. Top-bondsscheidsrechters uit de Hoofd- en Overgangsklasse zijn erbij om je te begeleiden en tips te geven.

Locatie: Gooische HC. Aanvang: 10.00 uur.

Deelname is gratis. Aanmelden kan vanaf nu via het digitale aanmeldformulier op de website.

Deel deze pagina