Evenementen voor scheidsrechters

We organiseren jaarlijks evenementen speciaal voor scheidsrechters waaronder de Young Umpire Challenge (YUC) en ondersteunen we campagnes zoals de Week van de Scheidsrechter en #zijfluittop.

Young Umpire Challenge (YUC)

Heb je het altijd al leuk gevonden om te fluiten? Ben je tussen de 15 en 21 jaar? Wil je graag nog beter worden of is het zelfs je droom om de Olympische Spelen te halen als internationaal scheidsrechter? Dan zijn we op zoek naar jou en nodigen wij je uit mee te doen met de Young Umpire Challenge!

Wat houdt het in?
We organiseren verschillende uitdagende activiteiten die erop gericht zijn om jou nog meer te leren als scheidsrechter. Jonge bondsscheidsrechters begeleiden je, geven je tips en vinden het leuk hun ervaringen met je te delen!

De activiteiten voor dit seizoen zijn:

 • Samen met een bondsscheidsrechter fluiten bij de Holland Elite Hockey Cup, meisjes onder 16 (8/9/10 juni op Den Bosch).
 • Fluiten bij de districtsfinales en misschien zelfs ook wel bij de finale van het NK Shoot Out & Scoop (zie voor een overzicht de data in het aanmeldformulier).
 • Een workshop ‘Zo verkoop je je beslissing’ van een topscheidsrechter. Deze workshop is gekoppeld aan de FIH Pro League wedstrijd van 1 juni op HC Oranje-Rood.

Ben jij erbij?
Dit zijn de voorwaarden om je in te kunnen schrijven:

 • Je bent een ambitieuze scheidsrechter tussen de 15 en 21 jaar. Helaas kunnen we niet van deze leeftijden afwijken.
 • Je bent clubscheidsrechter of CS+ (in opleiding). Als bondsscheidsrechter in opleiding (BIO) kun je je helaas niet inschrijven voor deze activiteiten.
 • Wil je je inschrijven, overleg dan eerst even met je begeleider op de vereniging en geef zijn/haar gegevens ook door via het aanmeldformulier.
 • In het aanmeldformulier kun je je beschikbaarheid opgeven. Daarna ontvang je een uitnodiging voor één van de activiteiten. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen, kan het zijn dat je nu niet aan de beurt komt en dat we je moeten doorschuiven naar een volgende ronde activiteiten. Je krijgt hoe dan ook bericht en we willen iedereen de kans geven een keer aan een activiteit mee te doen!
 • Je komt in de groep young umpires en die groep informeren we over deze en andere activiteiten en tips en nieuws voor scheidsrechters.
 • Heb je eerder deelgenomen? Dan kun je je natuurlijk aanmelden voor de groep young umpires, maar word je niet ingedeeld op de activiteiten.
 • Aanmelden voor dit seizoen kan tot 1 mei!

Aanmelden

Voldoe je aan de voorwaarden? Schrijf je dan nu in via het digitale aanmeldformulier!

Wij kijken er erg naar uit! Heb je nog vragen? Mail dan naar yuc@knhb.nl.

Week van de Scheidsrechter

“Hé scheids, bedankt!” Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd. Week in week uit staan scheidsrechters op het veld zodat spelers lekker hun wedstrijden kunnen spelen. Daar mogen we de scheidsrechters best weleens voor bedanken. De KNHB doet daarom jaarlijks mee aan de Week van de Scheidsrechter. Deze vond dit seizoen plaats van 6-14 oktober 2018.

Spelregelcafés

Speciaal tijdens de Week van de Scheidsrechter zetten we onze scheidsrechters extra in het zonnetje! In het hele land organiseerden we samen met de verenigingen spelregelcafés. Een mooie en leerzame aftrap van het seizoen, gegeven door een top-bondsscheidsrechter!

Terugblik Week van de Scheidsrechter

Op de vereniging

Daarnaast roepen wij alle hockeyverenigingen op om mee te doen aan deze week door extra aandacht aan hun scheidsrechters te besteden. Dit kan bijvoorbeeld door:

 • Jouw scheidsrechters uit te nodigen voor één van de spelregelcafés bij jou in de buurt.
 • De scheidsrechters op jouw vereniging een warm welkom te geven: door zelf gebakken cupcakes, taart of koekjes aan te bieden of door de kleedkamer/ontvangsttafel te versieren.
 • Vraag teams en/of trainers/coaches om hun scheidsrechters op een speciale manier te bedanken: door het vormen van een erehaag bij de ontvangst op het veld of het geven van een bloem.

We zijn benieuwd naar jullie initiatieven! Laat ons weten hoe jullie je scheidsrechters in het zonnetje zetten via #scheidsbedankt.

In de downloads zijn twee bestanden van onderstaande banner toegevoegd die door verenigingen te gebruiken zijn.

Downloads

Deel deze pagina