Evenementen voor scheidsrechters

We organiseren jaarlijks evenementen speciaal voor scheidsrechters waaronder de Young Umpire Challenge (YUC) en ondersteunen we campagnes zoals de Week van de Scheidsrechter en #zijfluittop.

Week van de Scheidsrechter

Organiseer een spelregelcafé op jouw vereniging!

Ook dit jaar doet de KNHB samen met andere sportbonden mee aan de Week van de Scheidsrechter, dit jaar is deze van 5 – 13 oktober 2019. Het hele jaar door verdienen onze scheidsrechters de waardering van spelers, coaches en publiek. In deze week moedigen we de verenigingen aan iets extra’s te doen en deze waardering te laten zien. Het is niet alleen dat wij de scheidsrechters bedanken maar zij ook de spelers bedanken ervoor te zorgen dat zij een mooie en sportieve wedstrijd mogen fluiten.

Van 23 september tot en met 13 oktober organiseren we samen met de verenigingen speciale spelregelcafés . Een inspirerende avond waarin ouders, trainers/coaches en scheidsrechters worden meegenomen in de (nieuwe) spelregels en zo voorbereid op het nieuwe seizoen. De vereniging stelt de locatie beschikbaar en nodigt scheidsrechters, ouders en trainers/coaches (uit de regio) uit naar hun café te komen, de KNHB zorgt ook voor promotie en een ervaren spreker! Wil je met jouw vereniging deelnemen aan de Week van de Scheidsrechter en met ons een spelregelcafé organiseren? Meld je dan nu aan via het digitale aanmeldformulier. Inschrijven kan tot en met 12 juli.

De mogelijkheid tot aanmelden als deelnemer voor één van de spelregelcafés volgt later in augustus 2019.

Young Umpire Challenge (YUC)

Heb je het altijd al leuk gevonden om te fluiten? Ben je tussen de 15 en 21 jaar? Wil je graag nog beter worden of is het zelfs je droom om de Olympische Spelen te halen als internationaal scheidsrechter? Dan zijn we op zoek naar jou en nodigen wij je uit mee te doen met de Young Umpire Challenge!

Wat houdt het in?
We organiseren verschillende uitdagende activiteiten die erop gericht zijn om jou nog meer te leren als scheidsrechter. Jonge bondsscheidsrechters begeleiden je, geven je tips en vinden het leuk hun ervaringen met je te delen!

De activiteiten voor dit seizoen zijn:

  • Samen met een bondsscheidsrechter fluiten bij de Holland Elite Hockey Cup, meisjes onder 16 (8/9/10 juni op Den Bosch).
  • Fluiten bij de districtsfinales en misschien zelfs ook wel bij de finale van het NK Shoot Out & Scoop (zie voor een overzicht de data in het aanmeldformulier).
  • Een workshop ‘Zo verkoop je je beslissing’ van een topscheidsrechter. Deze workshop is gekoppeld aan de FIH Pro League wedstrijd van 1 juni op HC Oranje-Rood.

Ben jij erbij?
Dit zijn de voorwaarden om je in te kunnen schrijven:

  • Je bent een ambitieuze scheidsrechter tussen de 15 en 21 jaar. Helaas kunnen we niet van deze leeftijden afwijken.
  • Je bent clubscheidsrechter of CS+ (in opleiding). Als bondsscheidsrechter in opleiding (BIO) kun je je helaas niet inschrijven voor deze activiteiten.
  • Wil je je inschrijven, overleg dan eerst even met je begeleider op de vereniging en geef zijn/haar gegevens ook door via het aanmeldformulier.
  • In het aanmeldformulier kun je je beschikbaarheid opgeven. Daarna ontvang je een uitnodiging voor één van de activiteiten. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen, kan het zijn dat je nu niet aan de beurt komt en dat we je moeten doorschuiven naar een volgende ronde activiteiten. Je krijgt hoe dan ook bericht en we willen iedereen de kans geven een keer aan een activiteit mee te doen!
  • Je komt in de groep young umpires en die groep informeren we over deze en andere activiteiten en tips en nieuws voor scheidsrechters.
  • Aanmelden voor dit seizoen kan tot 1 mei!

Aanmelden

Voldoe je aan de voorwaarden? Schrijf je dan nu in via het digitale aanmeldformulier!

Wij kijken er erg naar uit! Heb je nog vragen? Mail dan naar yuc@knhb.nl.

Deel deze pagina