Evenementen voor scheidsrechters

We organiseren jaarlijks evenementen speciaal voor scheidsrechters waaronder de Young Umpire Challenge (YUC) en ondersteunen we campagnes zoals de Week van de Scheidsrechter en #zijfluittop.

Week van de Scheidsrechter

“Hé scheids, bedankt!” Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd. Week in week uit staan scheidsrechters op het veld zodat spelers lekker hun wedstrijden kunnen spelen. Daar mogen we de scheidsrechters best weleens voor bedanken. De KNHB doet daarom jaarlijks mee aan de Week van de Scheidsrechter. Deze vond dit jaar plaats van 6-14 oktober 2018.

Spelregelcafés

Speciaal tijdens de Week van de Scheidsrechter zetten we onze scheidsrechters extra in het zonnetje! In het hele land organiseerden we samen met de verenigingen spelregelcafés. Een mooie en leerzame aftrap van het seizoen, gegeven door een top-bondsscheidsrechter!

Terugblik Week van de Scheidsrechter

Op de vereniging

Daarnaast roepen wij alle hockeyverenigingen op om mee te doen aan deze week door extra aandacht aan hun scheidsrechters te besteden. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Jouw scheidsrechters uit te nodigen voor één van de spelregelcafés bij jou in de buurt.
  • De scheidsrechters op jouw vereniging een warm welkom te geven: door zelf gebakken cupcakes, taart of koekjes aan te bieden of door de kleedkamer/ontvangsttafel te versieren.
  • Vraag teams en/of trainers/coaches om hun scheidsrechters op een speciale manier te bedanken: door het vormen van een erehaag bij de ontvangst op het veld of het geven van een bloem.

We zijn benieuwd naar jullie initiatieven! Laat ons weten hoe jullie je scheidsrechters in het zonnetje zetten via #scheidsbedankt.

In de downloads zijn twee bestanden van onderstaande banner toegevoegd die door verenigingen te gebruiken zijn.

Downloads

Young Umpire Challenge (YUC)

Ieder jaar organiseren we voor jonge clubscheidsrechters (14-18 jaar) een evenement om nog beter te leren fluiten.

Voor 2019 zijn we er nog volop mee bezig. Zodra meer bekend is, zullen we dit hier communiceren.

 

Deel deze pagina